Zakłady Mięsne „Sobkowiak” są przedsiębiorstwem rodzinnym, stworzonym w 1991 roku przez Ireneusza i Elżbietę Sobkowiak. Firma zlokalizowana jest w miejscowości Siedlec w zachodniej Wielkopolsce. Rejon ten słynie z wyjątkowo intensywnej produkcji żywca wieprzowego. To z niego od 27 lat powstają najwyższej jakości produkty, które codziennie trafiają do własnej sieci sklepów firmowych, zlokalizowanych w zachodniej części kraju od Karpacza, aż po Szczecin. Daje nam to pewność, że nasze wyroby pojawiające się na Państwa stołach są zawsze smaczne i świeże.
- wysoka jakość produktów
- wykwalifikowana kadra
- tradycyjne receptury produktów
Jesteśmy nowoczesną firmą, dbającą o najwyższe standardy produkcji, a o naszej sile świadczy przekonanie, że to co najlepsze wyrasta z tradycji. Smak produktów to połączenie sprawdzonych domowych receptur z najwyższej jakości mięsem. Pamiętamy smak wędlin naszych Mam i Babć i dbamy o to, by go zachować.
Najlepszym wyznacznikiem jakości naszych wyrobów jest uznanie klientów i partnerów biznesowych, którzy przez lata uhonorowali nas wieloma prestiżowymi nagrodami, w tym statuetką Filary Polskiej Gospodarki, złotym medalem targów Polagra-Food za wysoką jakość wyrobów oraz pierwszym miejscem na liście Top 50 Zakładów Mięsnych sporządzonym przez Dun & Bradstreet.
W 2014 roku otrzymaliśmy siódmy Diament do złotej statuetki Business Centre Club.